Stiu!

June 24, 2008

Intr-un moment de luciditate dupa multe shoturi, mi-am dat seama care e faza cu Vama, de ce “s-a stricat”. (si da, asta e erata la post-ul de pe 1 mai, evident total eronat)

Mana sus cine de aici a observat ca muzica in Expirat/Stuf nu s-a mai innoit in ultimii…nu stiu…3-4 ani? True, playlist-ul se mai updateaza cu cate o melodie pe an, dar 80% din melodii sunt aceleasi.

Concluzia mea e ca Vama se strica pentru ca ramane la fel. Noi ne cumparam alte albume, citim alte carti, fumam alte tigari si in Bucuresti descoperim alte locuri noi. E normal sa avem pretentia (neconstientizata) ca lucrurile sa evolueze la fel cum evoluam si noi, sa tina pasul (ele nu se altereaza cand se schimba ci, la fel ca noi- sper- devin mai bune)

Vama insa sta absolut neschimbata, perceptia noastra asupra ei insa se modifica pentru ca noi ne schimbam.

Precum ziceam am avut reveleatia asta la sfarsitul unui lung sir de shoturi, cand a intrat un SLK pe Magheru cu manele rasunand din boxe, moment in care toata lumea a inceput sa tipe dupa sofer (numai urari de bine, desigur). E evident ca omul ala, dupa care 50 de persoane injura, nu se simte bine in Vama si va pleca cat de repede, deci problema nu e ca apar manele si manelisti, ca voila, exista un anti-virus care functioneaza foarte bine.

Teoria in care Vama nu se schimba iar noi cand ajungem acolo dansam fix pe aceasi muzica, band fix acelasi lucru, cu fix aceiasi oameni, in fix acelasi loc, fara ca macar sa ne dam seama ducea la o alta teorie, mai tragica si mai pesimista, dar nu intram acolo.

Salutam pe aceasta cale intrarea fulminanta pe piata berii a lui Salitos Mojito- atat de dulce incat numai unei fete i-ar placea. May this be the begining of a beautiful friendship!

.

12 Responses to “Stiu!”

  1. somnoros Says:

    tocmai asta ii e farmecul. conserva. tot ce are, pe cat posibil.
    nu tine pasul cu moda, ramane constanta.

  2. Bianca Says:

    nu e vorba de moda, cand spun ca lucrurile trebuie sa evolueze nu ma refer la mode. ma refer la progres, ca sa folosesc cuvinte urate…

  3. somnoros Says:

    moda era un termen generic.
    poate nu vor sa pastreze oamenii, ci un anumit stil de oameni.
    adica, oamenii isi schimba gusturile, evolueaza, se misca. de ce ar trebui un loc sa se schimbe dupa necesitatile lor, cand alti oameni vor avea nevoie de un loc exact asa cum e acum?
    aberez.

  4. Bianca Says:

    pai locul evolueaza o data cu oamenii. spre exemplu scoala: eu nu am invatat la fel cum au invatat parintii mei(lasand la o parte regimul politic). nevoile mele evolueaza dar cresc si cele ale celor care inca nu au intrat in contact cu…vama, in acest caz.

  5. somnoros Says:

    foarte bun exemplul scoala:
    la inceput gradinita, apoi scoala generala, liceu… sunt etape prin care sa treci.
    vin altii din urma care au nevoie de ele asa.
    e doar un punct de vedere.
    si… stiu: blogul meu nu merita citit.

  6. subcity Says:

    salitos rules indeed. si sunt de acord cu playlist-ul care nu se schimba…trebuie schimbat! dar atata. Faptul ca am trecut de la tenesi la tocuri nu inseamna ca trebuie sa asfaltam vama ca sa fie mai usor de mers.
    ok, poate totusi as mai schimba ceva…as aduce o cafenea tare…evident pusa undeva pe plaja fara logo-uri si termopane, ci ingradita cu stuff si pietre, dar sa produca un ice blended coffee with cream and cinnamon on top si un jimi hendrix pe fundal la rasarit de soare. Damn i miss vama 🙂


  7. […] is… de obicei suntem de acord, de multe ori she’s inspirational, dar just this once i disagree with my cherie. Care, bref,  simte ca s-a “stricat” Vama pentru ca nu-si mai schimba muzica, iar in […]

  8. prowler Says:

    mai, nu-i asa simplu. normal ca sux la vama (si in special la expirat) ca dau aceleasi 20 melodii mereu. dar uite ca multora (tibi 😛 ) le convine asta.

    asa ca fiecare are motivele sale pt care s-a stricat vama 😉 io am fost saptamana trecuta 3 zile in vama si mi-a placut, desi altii ar zice ca e super boring fara 1000 de roakeri, cocalari si alternativisti peste tot.

    as avea chef de o mare noua, dar pe de alta parte marea oricum e mult mai varza ca muntele asa ca nu-mi pasa atat 🙂


  9. Ahhh, cat de tarziu! Si totusi o sa zic…

    Eu incerc sa gasesc o solutie sa conectez Vama cu “H2O” (care, da, stiu, e in Mamaia… dar oamenii sunt de vama, muzica foarte ok si barmanitze simpatice cu mijito! – care noaptea merg in Vama si ziua fac Kyte Surfing).

    Ziua H2O, noaptea Vama, problem solved!

    Somebody got a boat?


  10. […] e la fel. Poate ca e adevarat ce zicea cineva…ca singurul lucru nasol din Vama e faptul ca nu se schimba o data cu noi. (E drept ca nici […]

  11. mihaela Says:

    un bax de mojito ptr dvs, doamna!
    Va rog sa ma contactati ptr a va ridica premiul:)

  12. mia Says:

    nu cred ca lumea spune ca s-a schimbat vama din cauza ca a ramas la fel- ca sa vezi si tu ce-ai zis.(aceleasi melodii,acelasi gen ,etc)mie de asta imi placea in vama acum 5 ani.pentru ca era la fel ,dar altfel de lumea pe care o aveam acasa,pentru ca ma simteam libera si nejudecata si ca NU vreau mojito si alte cacaturi! vreau simplitatea vamii ,fara cayennuri ,fara bmwuri(asa se scrie mai nou,nu cu “-” ,atunci cand articulezi).mi-e sila sa ma mai duc in vama pentru ca e un trend,o moda pentru niste manelisti care au dat si ei de iarba si “inteleg ce-a vrut sa zica salam ” si stiu ca in vama vin “drogatii”.era singurul loc in care nu ti se parea nimic ciudat.


Leave a comment