Bada-booooooooooom

July 17, 2007

1.jpg
-poza via BBC-

“Un accident chimic a avut loc în Ucraina, provocat de deraierea unui tren. Trenul avea 15 cisterne încărcate cu fosfor galben, care este deosebit de toxic şi care la peste 40 de grade se aprinde. Un nor de substanţă toxică se întinde pe 90 de kilometri pătraţi şi pluteşte deasupra a 14 sate din jurul oraşului Lvov, în urma dezermetizării a cinci vagoane-cisternă. Vicepremierul ucrainean compara acest accident cu cel de la Cernobîl din 1986.” via Realitatea.

Nota stiintifica: Yellow phosphorus is highly poisonous compared with the relatively non- toxic red phosphorus. When used as a rodenticide, yellow phosphorus is usually mixed with molasses or peanut butter and spread on bread as bait for rodents or roaches. For obvious reasons, it is occasionally ingested by children. Yellow phosphorus is most toxic to the gastrointestinal tract and liver. Ingestion is usually followed by vomiting which is said to be luminescent and have a garlicky odour. Delirium, coma and death from cardiovascular collapse may ensue.

Am ajuns impreuna cu Mihnea la concluzia ca inca nu e nevoie sa ne panicam, desi nu e tocmai dorinta mea de Craciun sa se intample asta intr-o tara vecina. Guerilla vorbeste linistita despre turistii de pe litoral desi fac parte din acelasi trust ca Realitatea, iar aceasta din urma da stiri despre norul toxic de cam 2 ore. CNN si EuroNews inca n-au mirosit nimic, doar Fox si BBC.

Era o dupa-amiaza chill, ma gandeam la Becks si Posh, cum fac ei imperiu de bani din brandul personal si ma uitam dupa chestii, era atat de atragatoare lumea mondena that it took a chemical explosion to keep me away.

Mihnea propune sa punem niste ventilatoare imense la granita sau niste calorifere(fosforul explodeaza la temperaturi de peste 40 de grade) insa e inutil, astazi e prima zi de vreme mai acceptabila(cica, cumva intre varsta de 12 si 21 de ani 39 de grade au devenit acceptabile). De maine sarim respectabil de 40 de grade prin toata tara asa ca nu mai trebuie sa consumam energie degeaba pe calorifere.

Cum facem noi praf planeta asta, asa di grande. Hai, inchideti apa la dus, aruncati la cos, inchideti monitoarele cand nu stati la computer si reciclati ca de rasturnat trenuri chimice se ocupa altii.

8 Responses to “Bada-booooooooooom”

 1. subcity Says:

  iarta-mi superficialitatea…nu stiu dsp ce e vorba in acest blog…dar presupun ca este dsp explozia dsp care am citit si eu azi…i will read ur post, promise. daaaaar este mai important sa iti zic ca u are a great detective my lad! suspect identificat…we have a perfect match! acum insa…vine randul creierasului meu..sa vada care va fi urmatorul pas, daca va fi unul, pana ma intorc. hugs,aaa si mai ai foia aia de la mine cu i o u? trage-o la xerox pretty pliz.

 2. vietnam Says:

  We all gonna dye… of stupidity :))

 3. Bianca Says:

  Interesant cum pui tu problema(pe blog), vietnam, dar desigur sper ca iti dai seama ca era la misto.

 4. prowler Says:

  tz tz bianca io nu i-as permite lu vietman asa ceva.. tu te-ai vopsit nu? 😀

  si guorilla = lol 🙂

 5. prowler Says:

  nu? erai mai deschisa la culoare intr-o poza 😕

 6. Bianca Says:

  ah lol, nu intelegeam….da, m-am deschis, dar m-ai vazut asa….

 7. prowler Says:

  tin mai bine minte pozele 😀


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: