Moarte PET-ului!

July 5, 2007

steag-ok.jpg

Tabara de Curatenie, un proiect sustinut de Energy Holding si organizat de Salvati Dunarea si Delta- AC a inceput saptamana asta. In ultima vreme asta e proiectul la care am lucrat, asa ca acum il prezint aici si cu blogul aferent aici.

Problema este ca Delta este braconata, murdarita, calcata si uitata. Cei de la SDD insa au proiecte care pot face ceva pentru acesta zona si EH are dorinta si capacitatea de a ajuta. Asa ca au pus mana de la mana si a iesit Tabara de Curatenie, cu rezultate absolut uimitoare pentru mine: aproape o tona de PET-uri colectate in prima zi si jumatate de tona in a 2a.

In total in Delta sunt peste 30 milioane de tone de deseuri de plastic. Pe acesta cale am vrea sa multumim turistilor care arunca sticla de bere in apa sau pe maluri. Nota: este un motiv pentru care nu exista cosuri de gunoi in rezervatie: NU E VOIE SA ARUNCI GUNOIUL ACOLO! Asa ca data viitoare cand vizitati Delta luati si un sac de gunoi pentru toate mizeriile pe care le veti face voi si inca unul pentru cele pe care le-au lasat altii, iar la plecare, in Murighiol, Sulina sau Tulcea aruncati-le la un cos de gunoi.
Nu e vorba doar de cum arata, este vorba de faptul ca nu se biodegradeaza, sunt ciugulite de pasari- care deseori mor, and so on.

Cam atatica despre Delta noastra. Check out link-urile de mai sus, vedeti ce mai fac copiii pe blog si astept impresii.

7 Responses to “Moarte PET-ului!”

 1. prowler Says:

  lol ce, 30 milioane de tone de deseuri? adica 30 miliarde de kile?

  gudlac, ne vedem peste 30 milioane de zile cand ati terminat curatenia 🙂

 2. prowler Says:

  super idee de proiect: tuturor turistilor care vin in delta, cand ajung li se da un sac de gunoi pe care sa-l care cu ei 🙂 eventual ii pui sa plateasca garantie, si angajezi spioni care sa urmareasca ca il au la ei mereu si-l folosesc 🙂

  vezi tu, nu ajunge sa cureti dupa ei, tre sa-i faci sa nu mai arunce 😉 oricum nu am deloc incredere in energy holding, cu numele lor impersonalocorporatist si site-ul lor nefacut 😡

 3. Bianca Says:

  site-ul lor e facut, acum e in refacere. Tu in general n-ai incredere in nimeni, micul socialist 🙂 dar ideea ta este buna, tocmai de aia a fost facuta anul trecut de SDD.

 4. Catalin Says:

  Tare mi-e teama ca mai toate proiectele de genul “Salvati…” au/ vor avea efecte adverse. Cam asa s-a intamplat si cu “Salvati Vama Veche”, iar Vama a fost atat de bine salvata incat s-a transformat intr-o magnifica manifestare a haosului. Sper macar ca Delta sa nu aiba aceeasi soarta. Pacat ca sunt oameni bine intentionati a caror munca este ulterior calcata in picioare de oamenii “de bine”.

 5. Dani Says:

  Energy Holding :)) ce brain-wash :))
  cred si eu ca au capacitatea :))

 6. Dani Says:

  mai bine au aparut si pe realitatea, urmeaza acu sa vina basescu sa zica ca sustine actiunea

 7. prowler Says:

  acu pe bune, cum s-ar putea percepe ceva numit “Energy Holding” ca fiind the good guys


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: