A Ta imparatia. Eu sunt bine, multumesc

May 11, 2007

Elena a citit out loud Media& Advertising de ieri, primita astazi de dimineata. Ma gandeam sa uploadez tot fisierul, dar nu mai bine va fac eu un platouas?


CNA cere Antena 1 să verifice dacă Traian Băsescu a dansat în timp ce în România erau inundaţii

BUCUREŞTI, 10 mai- CNA solicită postului Antena 1 să verifice dacă afirmaţiile, însoţite de imagini, ale lui C. V. Tudor din emisiunea “Referendum: pro şi contra” de miercuri seara, potrivit cărora Traian Băsescu a dansat când România era cuprinsă de inundaţii în 2006, sunt adevărate. Consiliul Naţional al Audiovizualului a luat decizia în şedinţa joi, după ce în emisiunea “Referendum: pro şi contra” cu Gabriela Vrânceanu Firea şi Mihai Gâdea, de miercuri seara, C.V. Tudor a prezentat imagini în care era înfăţişat Traian Băsescu dansând, în paralel cu imagini de la inundaţiile din 2006. Concomitent cu difuzarea imaginilor, Vadim Tudor l-a numit pe Băsescu un “Fred Astaire” care-şi petrecea concediul pe litoral. “E bolnav de viclenie”, a spus C.V. Tudor.

Ioan Onisei, membru CNA, a propus să se trimită o scrisoare tuturor posturilor de televiziune ca să nu accepte să difuzeze astfel de “clipuri”, în spiritul Codului audiovizualului şi al Deciziei pentru referendum. “Nu este «stricto senso» clip, dar este totuşi un spot. E o chestie de manipulare clară prin imagini şi vorbe. Spune că în timp ce ţara era sub ape, Traian Băsescu dansa, ceea ce e fals, e manipulare (…) Postul a acceptat să difuzeze nişte imagini comentate care erau neadevărate. Sunt imagini de la inundaţii greu recognoscibile şi verificabile, puteau fi şi la inundaţiile din ’77”, a spus Onisei.

Ralu Filip, preşedintele CNA, nu a fost de acord să li se interzică televiziunilor să transmită astfel de imagini, însă a propus să se adreseze o scrisoare postului în care să se solicite verificarea perioadei în care era Băsescu în concediu şi a perioadei în care erau inundaţii. “Nu e spot, nu e campanie, nu e publicitate. E liber să vină oricine cu material filmat existent. Eu nu cred că soluţia corectă e să anunţi posturile, ci să solicităm astăzi (joi, n.r.) Antenei 1 să verifice şi să constate că perioadele erau diferite şi tot astă-seară (joi seară, n.r.) să spună publicului că erau perioade diferite, să facă corecţia, dacă este cazul (…) Dacă nu au fost inundaţii, afirmaţiile au fost mincinoase”, a spus Filip.
Gelu Trandafir, membru CNA, a spus că Traian Băsescu nu a dansat în perioada inundaţiilor.

Va mai tine? Ca CNA ne bucura cu o gramada de finger-food astazi. De dragul ineditului, cititi tot postul, se anunta amuzant.

CNA a somat Radio Guerrilla pentru emisiunea “Guerrilla de dimineaţă”

BUCUREŞTI, 10 mai- Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat Radio Guerrilla cu somaţie publică, pentru “divertisment la ore nepotrivite” şi “limbaj nepotrivit” în cadrul emisiunii “Guerrilla de dimineaţă” din data de 8 mai. Membri ai CNA au susţinut, în şedinţa de joi, că în emisiunea “Guerrilla de dimineaţă” au fost folosite “un divertisment nepotrivit” şi “un limbaj nepotrivit”, ceea ce încalcă articolele din legislaţia audiovizualului privind protecţia minorilor.

În emisiune, moderatorii susţineau că vor să relaxeze oamenii la telefon, folosindu-se apelative de genul “boule”, fapt care l-a deranjat pe Ioan Onisei, membru CNA. Ralu Filip, preşedintele Consiliului, a fost împotriva acordării somaţiei. “Dacă noi protejăm populaţia şi copiii la «boule», ce ar trebui să facem în cazul în care la ore de maximă audienţă apar politicieni care se exprimă extrem de agresiv?”, a spus Ralu Filip. CNA a votat, în cele din urmă, pentru a da somaţie publică postului de radio, pentru “divertisment la ore nepotrivite” şi “limbaj nepotrivit”.

CNA a somat TV Neptun pentru neinformare corectă despre referendum

BUCUREŞTI, 10 mai- Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a somat TV Neptun pentru neinformare corectă, lipsă de imparţialitate şi de pluralism de opinii în timpul campaniei pentru referendumul din 19 mai. Decizia a fost luată de CNA în şedinţa de joi, pentru că TV Neptun nu a respectat articolul 1 din Decizia Consiliului pentru referendum, potrivit căruia “reflectarea evenimentelor legate de referendum trebuie să respecte regulile privind informarea corectă, imparţialitatea şi pluralismul de opinii din legislaţia audiovizuală”.
CNA a luat hotărârea de a sancţiona postul cu somaţie publică după ce TV Neptun a prezentat într-un program de ştiri doi oameni aflaţi sub influenţa alcoolului care spun că sunt “pro Băsescu”.

Postul de televiziune Al-Aqsa a renunţat la serialul animat cu Mickey Mouse

LONDRA, 10 mai- Postul de televiziune Al-Aqsa, finanţat direct de organizaţia radicală Hamas, a renunţat la emisiunea în care personajul animat Mickey Mouse era folosit pentru a promova dominaţia Islamului şi a transmite mesaje antiisraeliene şi antiamericane, relatează Sky News. Ministrul palestinian al Informaţiilor, Mustafa Barghouti, a declarat că folosirea personajului animat a fost “o abordare eronată”. Mişcarea radicală Hamas folosea un rozător asemănător cu Mickey Mouse, numit însă Farfour, pentru a promova rezistenţa armată şi a transmite mesaje antiisraeliene şi antiamericane în cursul unei emisiuni difuzate la postul de televiziune Al-Aqsa.

“Vom readuce comunitatea islamică la măreţia din trecut şi, cu ajutorul lui Allah, vom elibera Ierusalimul, Irakul, toate ţările musulmane invadate de asasini”, spunea Farfour într-un episod recent al serialului “Pionierii viitorului”.

Va las cu niste cuvinte de duh. Hai, zi buna!

2 Responses to “A Ta imparatia. Eu sunt bine, multumesc”

  1. tibi Says:

    Ok, eu nu inteleg. Care este parerea ta despre cererea CNA ca A1 sa demonstreze ca Presedintele dansa in timpul inundatiilor? E blog, ce mama ma-sii, nu poti sa ma lasi fara o parere personala.
    On a different note, viva la revolucion and all that shit. ’bout time cineva lua atitudine in apararea corporatiilor autohtone.

  2. blogdezi Says:

    :)) Pai in prinicipal nu prea am o parere, am postat chestia asta pt ca era f absurda.
    Dar acum ca sunt pusa la colt si faci trimitere la integritatea bloggerelii, cred ca Vadim trebuie sa si dovedeasca afirmatiile. Insa mi se pare cam extrem ca CNA-ul sa intervina atat de mult, mai degraba Base, daca isi simte imaginea denigrata, ar trebui sa se autosesizeze. CNA-ul e cam intrusiv. “Cam” fiind un eufemism.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: