The freedom of me

April 8, 2007

Pe lume, in deplina libertate, zburda fericite 55 de milioane de bloguri. E suficient sa stai intre 15-20 de minute pe un blog ca sa alegi un link catre un alt blog si sa citesti alte ganduri and so on.
Dupa ce am ajuns la o suprasaturare de bloguri de advertising/marketing/corporate am inceput sa citesc bloguri personale. O sa innebunesc si pe acest plan: sunt atat de multe si afli chestii noi, chestii funny, chestii mondene, chestii care probabil te intereseaza doar pe tine incat e overwhelming uneori.
Inca ma tin tare insa, e cam a doua saptamana de bloguri personale si in general abia dupa o luna de surfat excesiv simt ca nu mai pot.

Asa, ziceam de bloguri. De la Bucurenci, care salveaza Delta, din fir in par am ajuns la blogul unui profesor de la fac de filo, pe numele sau real Gheorghe Stefanov, aka in blogosfera Gramo. Citesc si aflu ca la un moment dat luna acesta unul dintre post-urile sale a constiuit subiectul unui articol de scandal pe prima pagina in Gandul.
De ce? Pe blogul sau, personal(Gramo e o combinatie intre numele sau si cel al sotiei- asta ca sa fie foarte bine inteles cat de personal este blogul) a publicat cateva poze cu el impreuna cu sotia sa facand nudism. Pozele nu erau porno, insa da, erau 2 oameni dezbracati.

Articolul din Gandul, disponibil aici, lasand la o parte faptul ca foloseste un ton condescendent si de mahala care aduce cu Star sau VIP si un titlu de prima pagina care mi-a facut scarba, este de o rautate infioratoare. Inca nu pot sa inteleg de unde exista in oameni acesta capacitate sa fie rai down to the very core.
Un motiv pentru care scriu acum despre asta e acela ca sotia profesorului de filosofie, insarcina, a suferit de pe urma acestui scandal- fals mediatizat si de prost gust total. A fost la un pas sa piarda copilul.

Celalat motiv pentru care scriu asta e acela ca ne pierdem in faptul ca a publicat poze cu nudism insa nu se mentioneaza nicaieri ca in Romania sa poti citi blogul personal al unui profesor este probabil cea mai utila metoda de a aduna studentii la cursuri si ca la o asemenea deschidere absolut fascinanta din perspectiva unui student(that’s me) se raspunde cu o habotnicie de speriat.

Poti privi blogul unui profesor, si extrapoland blogul oricarei persoane publice intr-o pozitie de autoritate, ca un instrument. Poate sa fie instrumentul sau propriu de comunicare cu amicii, poate sa fie locul unde isi varsa frustrarile, poate sa fie o menifestul sau, poate sa fie un foarte bun hook pentru studenti. Poate sa fie toate astea, poate sa fie cu atat mai mult, poate sa nu fie niciuna dintre ele. Depinde cum privesti problema.
Gandul a publicat un articol in care practic blama metoda sa de a tine un blog personal, criticand si faptul ca link-ul catre el era disponibil si pe site ul oficial al facultatii. Gandul nu are cea mai vaga idee cum sa se uite la un pahar pe jumatate plin. Il vede gol.
As merge mai des la cursurile unui prof daca ar tine blog si daca ar fi misto?* Nu stiu. Depinde, desigur, insa sansele de a face asta sunt mai mari. Promit Dan sa optimizez aceste sanse.

Si extrapoland again and again cam aici e problema. Nu a noastra a romanilor, ca deja e redundant sa zic ca avem o alta problema. A noastra( two legged freaks) in general. Nu avem nici cea mai vaga idee cum sa ne uitam la un pahar cu apa.

*La acesta intrebare astept remarci de genul “Nu-mi spune ca esti atat de influentabila si doar pt ca bloggareala e ceva cool ai crede ca proful e cool si de aia ai merge?!” Inainte sa dati clic pe “post comment” ganditi-va daca nu e acelasi lucru un blog catchy al unui prof cu varianta mai non-web 2.0: un prof funny, smart si prietenos. Atat doar ca e un hook mai modern si cu mult mai usor accesibil. And blogs do rule, by all means.

Wednesday February 14, 2007 – 11:06pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: